До голосування допущено 109 проєктів

30.10.2020

Всього у 2020 році на конкурс "Шкільний громадський бюджет Полтавської області" подано 112 проєктів, з них 109 проєктів відповідають вимогам Положення про супровід та реалізацію проєктів шкільного громадського бюджету Полтавської області, затвердженого розпорядженням голови обласної ради.

Найбільше проєктних ідей подали автори з Кременчуцького (16), Гадяцького (15) та Зіньківського (9) районів. Не брали участі в конкурсі цьогоріч учні шкіл Диканського, Машівського та Чутівського районів.Вперше подали власні проєктні ідеї автори з Сенчанської, Нехворощанської, Коломацької, Градизької, Новогалещинської громад та міста Гребінка.

За гендерною складовою переважають проєкти авторок (75 %).

За тематикою найпопулярнішими темами є: забезпечення матеріально-технічної бази класів, створення кімнат та зон відпочинку, оновлення їдалень, актових залів та бібліотек, оновлення спортивних залів (нові шафки, інвентар, тренажери), забезпечення санітарно-гігієнічних умов (водопостачання), культурні та освітні заходи (літні кінотеатри, освітні хаби), екологічні проєкти (екокласи).

3 поданих проєкти дублюють вже зареєстровані, тож робоча група проголосувала за їх відхилення. Автори самостійно завантажували проєкти на онлайн-платформу https://smartregion.pl.ua/, тому помилково внесли їх два рази.

Також було затверджено обсяги співфінансування з обласного бюджету для проєктів-переможців сіл, селищ в сумі 2 104 385 грн, (70,1 %), для проєктів-переможців міст районного та обласного значень – 895 615 грн (29,9 %). Фінансування проєктів-переможців здійснюватиметься у 2021 році.

З переліком проєктів, допущених до голосування можна ознайомитися за посиланням.

Останні новини