До голосування в Конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2020 року допущено 88 проєктів

19.05.2020

19 травня відбулося засідання робочої групи з супроводу Конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2020 року. Вів засідання заступник голови обласної ради, заступник голови робочої групи Анатолій Ханко.

Як поінформував Анатолій Ханко, цього року на Конкурс екологічних громадських ініціатив Полтавської області подано 89 проєктів із 19 районів області. Найбільшу активність виявили мешканці Гадяцького та Полтавського районів – подали по 16 проєктів, Великобагачанського та Зіньківського районів – по 6 проєктів. Так, більшість громадських екологічних ініціатив були спрямовані на облаштування екостежин, зон відпочинку, очищення річок, впорядкування зелених зон, придбання устаткування для збирання твердих побутових відходів, проведення екофестивалів, освітніх заходів, створення громадського екопатруля, будівництво шкільних теплиць.

Разом з тим, Анатолій Ханко зазначив, що у Конкурсі не взяли участь Гребінківський, Лубенський, Машівський, Миргородський, Чорнухинський та Чутівський райони.

Наразі робоча група проаналізувала подані проєкти та ухвалила рішення допустити до голосування 88 проєктів. Один проєкт не відповідав встановленим вимогам, тому до участі в Конкурсі допущений не був.

За рекомендацією робочої групи, перелік поданих та допущених до голосування проектів Конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2020 року  оприлюднено на офіційному веб-сайті Полтавської обласної ради та на платформі Smart Region Полтавської області за посиланням.


Останні новини