У Лохвицькій гімназії №1 запрацює шкільне радіо!

24.12.2020
У рамках реалізації проєкту «Шкільне радіо «Jymnasia hit», м. Лохвиця, Лохвицький район», який у 2019 році здобув перемогу у конкурсі проєктів «Шкільний громадський бюджет Полтавської області», у триповерховій будівлі Лохвицької гімназії №1 встановлене обладнання та розпочато радіомовний ефір.
Втілення цієї цікавої і корисної для школярів ідеї відбулося у співфінансуванні (50Х50%) коштів обласного та міського бюджетів.
Про те, як в учнівському середовищі сприйняли появу шкільного радіо, розповів президент гімназії Руслан Грязюк:
– Всі дуже раді! В парламенті, коли ми зустрічаємося, всі схвально відгукуються про цю ідею. Адже тепер у кожному класі на перервах може звучати музика або важливі повідомлення. Це особливо актуально під час карантину. Шкільне радіо – це дуже зручно!
Надзвичайну дитячу зацікавленість підтверджує і педагог-організатор гімназії Лариса Василівна Козирка, яка появу шкільного радіо вважає відродженням традицій навчального закладу, адже як його випускниця вона добре пам’ятає часи своєї юності, коли радіо в школі існувало і в його музичному супроводі відбувалися всілякі заходи, проводилися лінійки і зарядки.
– Монтування радіовузла в приміщенні гімназії було розпочато з того, що по всіх класах розташовували колонки – акустичні системи. Діти відразу ж відреагували запитаннями: а коли воно запрацює, що буде транслювати? Звісно ж, на першому етапі я куруватиму його роботу, та основною метою є робота з дітьми, які стануть радіоведучими нашого «Jymnasia hit». Є багато цікавих задумок, хочеться і інформаційні хвилинки робити, і вітальні програми – розгорнутися є де!
Із вдячністю і теплотою згадують у гімназії минулорічну випускницю Дар’ю Дяченко – саме вона за активної підтримки ідеї шкільного радіо президентом гімназії Русланом Грязюком стала автором проєкту, який наразі став реальністю для сьогоднішніх гімназистів. І хоча зараз дівчина залишила стіни рідної гімназії, свою нагороду вона отримала, певно, з рук самої фортуни. 3 березня 2020 року у виставковій залі Полтавського МБК пройшов «партипаційний» захід у форматі брейн-рингу, присвячений тематиці громадського бюджетування. Серед учасників – авторів конкурсних проєктів-переможців «Шкільного громадського бюджету Полтавської області» розігрувався приз – IPhone, який і виграла учениця Лохвицької гімназії №1 Дар’я Дяченко!
Важливість втіленого проєкту підтверджує і заступник директора з виховної роботи Людмила Григорівна Боярська:
– Шкільне радіо – дуже потрібна річ! Зараз коли під час пандемії ми не можемо збирати дітей до гурту, прекрасно мати таку нову комунікативну можливість. Тому ми дуже задоволені і щиро вдячні Лохвицькій міській раді за співфінансування проєкту. Діти мріяли, аби у гімназії працювало шкільне радіо, і приємно, що дорослі їхню мрію здійснили!
Маємо надію, що після завершення карантинних заходів школярі зможуть оцінити реалізований проєкт в дії!

Останні новини