Робоча група сформувала список переможців конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2021 року

07.06.2021

7 червня під головуванням заступника голови обласної ради Лілії Руроєвої відбулося засідання робочої групи з супроводу конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, депутати обласної ради Яніна Аранчій та Геннадій Коваленко, працівники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, виконавчого апарату обласної ради, представники територіальних громад області, журналісти.

За інформацією відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату обласної ради, голосування за проєкти Конкурсу тривало з 21 травня до 3 червня 2021 року (впродовж 13 календарних днів). У поточному році подані проєкти отримали майже 49 тисяч голосів, що на 20 тисяч більше, ніж у 2020 році. В середньому один проєкт отримав 441 голос підтримки.

Загальна сума співфінансування з обласного бюджету, згідно з обласною програмою «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 – 2021 роки», у 2021 році становитиме 2 млн грн. Зокрема, для проєктів сільських та селищних територіальних громад передбачено спрямувати понад 656 тис. грн, для проєктів міських територіальних громад – близько 1,34 млн грн.

Члени робочої групи ознайомилися зі сформованим рейтингом проєктів Конкурсу та попередньо визначили по 7 проєктів-переможців серед сільських та селищних рад, 27 проєктів – серед міських рад. У разі неможливості реалізації котрогось із переможних проєктів переможцем Конкурсу буде визнано наступний за рейтингом проєкт.

Також члени робочої групи заслухали пропозиції представників територіальних громад області щодо зміни механізму визначення проєктів-переможців, розрахунку вагового коефіцієнта, збільшення суми фінансування Конкурсу та рекомендували виконавчому апарату обласної ради врахувати їх у наступному році.

З переліком проєктів-переможців сільських рад можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/3nQcKa0, селищних рад: https://cutt.ly/gnQcCJZ, міських рад: https://cutt.ly/pnQcNRz.

Останні новини