Сучасна шкільна їдальня – запорука здорового харчування учнів, Кобеляцька громада

Ремонт та переобладнання харчоблоку Кобеляцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №3 новітнім обладнанням та устаткуванням дасть змогу забезпечити якісним харчуванням учнів та працівників закладу згідно вимог системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), підвищить продуктивність праці персоналу харчоблоку, швидкість та якість риготування страв, зменшить рівень споживання води та електроенергії.

Повний опис проєкту

Успішність учнів в школі та їх всебічний розвиток залежить від здоров’я. Запорукою цього є, передусім, якісне і правильне харчування. Шкільна їдальня знаходиться в пристосованому приміщенні, в якому частково зроблено ремонт та замінено меблі, а от на харчоблоці жодного разу не робився капітальний ремонт. Відсутнє сучасне обладнання та інвентар.
Тому модернізація харчоблоку вкрай необхідна. Оновлення матеріально-технічної бази дасть можливість швидко і якісно готувати страви згідно вимог системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), дотримуватися санітарно - гігієнічних вимог, розширить асортимент страв, підвищить продуктивність праці персоналу їдальні, зменшить витрати води та
електроенергії, а учням дасть змогу не лише вживати здорову, якісну їжу, а ще й насолоджуватися її смаком.
Мета: Основна мета - створення сучасних умов приготування їжі для забезпечення всіх учасників освітнього процесу раціональним, безпечним та якісним харчуванням, впровадження нових технологій приготування їжі, підвищення енергоефективності харчоблоку, збереження здоровʼя учасників освітнього процесу.

Для кого цей проєкт

- учні 1-9 класів (158 учнів);
- діти пільгових категорій;
- учні інклюзивних класів;
- працівники харчоблоку;
- працівники закладу (вчителі, обслуговуючий персонал)

Співфінансування проєкту (грн)

100000

Очікувані результати проєкту

1. Забезпечення всіх учасників освітнього процесу раціональним, безпечним та
якісним харчуванням.
2. Підвищення якісних показників харчування.
3. Виконання вимог системи управління безпечністю харчових продуктів
НАССР, охорони праці та техніки безпеки у закладі (харчоблоці).
4. Забезпечення санітарно-гігієнічних вимог та новітніх технологічних умов
приготування їжі.
5. Отримання щорічного економічного ефекту за рахунок заміни застарілого
обладнання на новітнє енергозберігаюче.
6. Збереження здоровʼя учасників освітнього процесу.
7. Покращення якості роботи працівників харчоблоку.
8. Забезпечення привабливості та естетичного вигляду харчоблоку

План заходів з реалізації проєкту

1. Придбання матеріалів для ремонту приміщення харчоблоку.
2. Заміна вікна.
3. Заміна дверей.
4. Ремонт стелі (пластик).
5. Ремонт стін (штукатурка, плитка).
6. Укладання плитки на підлозі.
7. Встановлення витяжки.
8. Придбання морозильної камери.
9. Придбання шафи жарової електричної з паровим ефектом.
10. Придбання м’ясорубки електричної.
11. Придбання овочерізки електричної малогабаритної.
12. Придбання міксера.
13. Придбання слайсера.
14. Придбання пральної машини.
15. Придбання шафи для гардеробу.
16. Придбання стелажа кухонного.
17. Установка придбаного обладнання.
18. Звіт про виконану роботу.

Лідер

Гончаренко Дарія Михайлівна

Статус

Переможець

Локація проєкту

м. Кобеляки, вул. 1 Травня, 43/2 Кобеляцька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №3 Кобеляцької міської ради Полтавської області

Бюджет

200 000 грн

Завантажити

Підтримали

1445

Номер

76