Модернізація шкільної їдальні як запорука здорового харчування дітей

Запорукою всебічного розвитку здобувача освіти є якісне і правильне харчування, яке може забезпечити харчоблок, оснащений сучасним обладнанням та інвентарем. В приміщенні харчоблоку жодного разу не робився капітальний ремонт, лише частково було замінено меблі та проведено поточні роботи. Оновлення матеріально-технічної бази забезпечить якісну роботу згідно з вимогами системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

Повний опис проєкту

Успішність здобувачів освіти в закладі освіти та їх всебічний розвиток залежить від здоров’я. Запорукою цього є, передусім, якісне і правильне харчування. Харчоблок ліцею знаходиться в основному приміщенні. На харчоблоці за 50 років існування закладу освіти жодного разу не проводився капітальний ремонт. Існуюче обладнання, меблі та техніка морально застарілі. Саме тому даний проєкт є актуальний, передбачає модернізацію приміщення харчоблоку закладу, ремонт та оптимізацію певних зон та придбання сучасної техніки, що дозволить створити комфортні умови для організації правильного та раціонального харчування. Проєктом передбачено оздоблення стелі і стін, влаштування інженерних мереж, вентиляції; заміна дверних блоків; оснащення сучасними меблями. Оновлення матеріально-технічної бази дасть можливість швидко і якісно готувати страви згідно з вимогами системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), дотримуватися санітарно - гігієнічних вимог, розширить асортимент страв, підвищить продуктивність праці персоналу їдальні, зменшить витрати води та електроенергії, а здобувачам освіти дасть змогу не лише вживати здорову, якісну їжу, а й насолоджуватися її смаком.
Створення сучасних умов приготування їжі для забезпечення всіх учасників освітнього процесу раціональним, безпечним та якісним харчуванням, впровадження нових технологій приготування їжі, підвищення енергоефективності харчоблоку, збереження здоров’я учасників освітнього процесу.

Для кого цей проєкт

Для 84 учасників освітнього процесу Березоволуцького ліцею Петрівсько-Роменської сільської ради.

Співфінансування проєкту (грн)

250000

Очікувані результати проєкту

Реалізація проєкту забезпечить модернізацію приміщення харчоблоку закладу, ремонт та оптимізацію певних зон та придбання сучасної техніки, що створить комфортні умови для організації правильного та раціонального харчування. Оновлення матеріально-технічної бази дасть можливість швидко і якісно готувати страви згідно з вимогами системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), дотримуватися санітарно - гігієнічних вимог, розширить асортимент страв, підвищить продуктивність праці персоналу їдальні, зменшить витрати води та
електроенергії, а здобувачам освіти дасть змогу вживати здорову, якісну їжу, і насолоджуватися її смаком.

План заходів з реалізації проєкту

1. Придбання матеріалів для ремонту приміщення харчоблоку.
2. Ремонт стелі (пластик).
3. Ремонт стін (штукатурка, плитка).
4. Ремонт електромережі харчоблоку.
5. Придбання і встановлення витяжної системи.
7. Придбання шафи морозильної.
8. Придбання шафи для одягу.
9. Придбання м’ясорубки електричної та міксера електричного кухонного.
10. Придбання стелажів виробничих на 5 полиць (нержавіюча сталь) – 3.
11. Придбання стола виробничого з полицею (нержавіюча сталь) – 4.
12. Придбання баку для відходів.
13. Придбання кухонного посуду.

Лідер

Троян Марина Вікторівна

Статус

Переможець

Локація проєкту

Миргородський район, село Березова Лука

Бюджет

500 000 грн

Завантажити

Підтримали

845

Номер

41