У Полтаві навчають писати проєкти для громадських бюджетів

03.08.2021

Сьогодні у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого стартував семінар-тренінг “Громадські Бюджети Полтавщини”. У ньому беруть участь 59 респондентів з рідних населених пунктів області. Більшість з них уже мають ідеї цікавих проєктів, які планують подати на обласні конкурси для спів фінансування.

На початку заходу учасників семінару привітала заступник голови Полтавської обласної ради Лілія Руроєва.

“Щороку громади області все активніше беруть участь, подають на конкурс свої ідеї, ініціативи. Щороку ми збільшуємо фінансування цих проєктів, бо активність мешканців громад зростає. Також напрямки, яких торкаються громадські ідеї, стають більш різноманітними. Це і соціальний захист, і екологія, і освіта, наука”, – зауважила вона.

Керівник проєкту Ради Європи “Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні” Володимир Кебало відзначив, що безпосередня участь представників громад у використанні бюджетних коштів є однією з ключових ознак демократії.

До речі, родзинкою сьогоднішнього семінару-тренінгу стане гра “UChange: PB – громадський бюджет”. Ця гра буде тестуватися наживо вперше.

Детальніше


Останні новини