Відбулося засідання робочої групи з реалізації обласної програми «Громадські бюджети Полтавщини на 2021 – 2023 роки»

13.08.2021

13 серпня під головуванням заступника голови робочої групи, заступника голови обласної ради Лілії Руроєвої відбулося засідання робочої групи з реалізації обласної програми «Громадські бюджети Полтавщини на 2021 – 2023 роки», створеної за розпорядженням голови обласної ради Олександра Біленького з метою залучення широкого кола громадян та активізації їх співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчою владою в напрямку підвищення громадянської свідомості задля вирішення питань соціально-економічного, екологічного та культурного розвитку територій.

«Інвестиційним відділом обласної ради протягом року було проведено безліч виїзних семінарів, онлайн конференцій, зборів представників інвестиційних відділів громад області для навчань, – зауважила під час засідання Лілія Руроєва. – Також було проведено масштабний IDEA FEST, на який залучали всіх охочих, аби разом згенерувати ідеї та обмінятися досвідом».

За інформацією відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради, прийом проєктів на Бюджет участі Полтавської області 2021 року триватиме до 20 серпня. Одним із нововведень Бюджету участі Полтавської області 2021 року стало формування трьох списків проєктів за рейтингом, відповідно поданих сільськими, селищними та міськими радами.

Загальний обсяг співфінансування проєктів з обласного бюджету, передбачений обласною програмою «Громадські бюджети Полтавщини на 2021 – 2023 роки», становить 6 млн грн. За рішенням робочої групи, цього року кошти будуть розподілені відповідно до кількості територіальних громад області (24 сільських, 20 селищних та 16 міських), зокрема: 2,4 млн грн для сільських громад, 2 млн грн для селищних та 1,6 млн грн – проєктам-переможцям міських громад.

Останні новини