На IV міжнародному Форумі практиків партиципації презентовано Бюджет участі Полтавської області

17.01.2020

17 січня в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського розпочав роботу IV міжнародний Форум практиків партиципації, який проходить у рамках проєкту «Партнерство для розвитку міст», що впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, заступник Полтавського міського голови Світлана Нестуля, громадські активісти, експерти з України, Португалії, Великої Британії, Грузії, Молдови, Польщі, представники інституцій, що підтримують розвиток партиципаторних практик, журналісти.

У вітальному слові до учасників Форуму Анатолій Ханко наголосив на суспільній значимості громадського бюджету, про що, на його думку, свідчить досвід впровадження партципаторних практик Полтавською обласною радою.

«Громадський бюджет активізує мешканців для участі у бюджетних процесах, вирішення актуальних питань розвитку громад, сприяє розвитку партнерських відносин між громадами та органами місцевого самоврядування. В цьому ми переконалися, реалізуючи Бюджет участі Полтавської області – єдиний в Україні та Європі проєкт партиципації, дія якого поширюється на весь регіон, Шкільний громадський бюджет, Конкурс екологічних ініціатив, що були засновані Полтавською обласною радою», – сказав Анатолій Ханко. Детальніше

Останні новини